.:: δελτία τύπου ::.

Κοντοβουνήσιος Xρίστος

                                                                                                                                                                

XΡΙΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΗΣΙΟΣ- π.Πρέσβυς-(ποίηση-δοκίμιο)

Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στο Γλυκορρίζι, Κυπαρισσίας, όπου έλαβε την

εγκύκλια παιδεία του.   Σπούδασε  πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και δίκαιο στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και στο ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόννης-Pantheon - Παρίσι.

Το 1979  εισήλθε στο Διπλωματικό Σώμα.Υπηρέτησε    σε πολλές χώρες, όπως,Καναδά,Ουκρανία,Αυστραλία και ως πρέσβυς στη Σερβία,Καζακστάν και Φινλανδία και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διασκέψεις.Έχει τιμηθεί από το Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,2004,με τον ``Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα``καθώς και από τη Πρόεδρο της Φινλανδίας,2009, με το ``Μεγαλόσταυρο Α`Τάξεως του Τάγματος του Λέοντος της Φινλανδίας``.Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών,της ομοσπονδιακής Ένωσης Ρώσων ποιητών και της Ένωσης Μεσσηνίων Λογοτεχνών.

Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και συγγράψει λογοτεχνικά δοκίμια.Μεταφράζει ξένη ποίηση. Ποιήματά του έχουν μεταφρασθεί στη ρωσική και φινλανδική. Ως προς τη σύγχρονη ποίηση, θεωρεί ότι είναι πλέον προσωποπαγώς εγωκεντρική υπόθεση και προσδιορίζεται από τον ιδιωτικό χώρο καθενός.

Ομιλεί γαλλικά, αγγλικά και βασικά ρώσικα.

Εργογραφία:Ποιητικές  συλλογές``Αυστηρώς     προσωπική υπόθεση``,``έλεος απ`τις λέξεις``εκδόσεις``Δεδεμάδης``,Αθήνα.``Αίολος στη στέπα``δίγλωσση ποιητική έκδοση στο Καζακστάν(ελληνική-ρωσική).``Βόρειο Σέλας-AuroraBorealis``δίγλωσση ποίηση(ελληνική-φινλανδική)έκδοσηΛεξίτυπον Αθήνα.``Αλφα έως Ωμέγα``τρίγλωσση ποίηση(ελληνική-ρωσική-φινλανδική) έκδοση Λεξίτυπον-Αθήνα.Διάσπαρτες μεταφράσεις γαλλικής και αγγλικής ποίησης σε ελληνικά και ξένα λογοτεχνικά περιοδικά.Τελευταία ποιητική παρουσίαση `` Όζει Ελλυχνίων``-Λεξίτυπον-2014

Δοκίμια/μονογραφίες λογοτεχνικού/πολιτιστικού περιεχομένου , δημοσιευθέντα σε εφημερίδες και περιοδικά.Ενδεικτικά: το ``Έπος Μανάς``,``ο δρόμος του Μεταξιού``,``Biline:ρωσική δημώδης ποίηση``, ``Τιμιρτάου:μαρτυ-ρία ψυχής``,``σύγχρονη φινλανδική ποίηση``,``χαΪκού και τάνκα ποίηση`κ.α.

e.mail…Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 1383 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σταθέα Μαρία Βραχοπούλου Λίζα »

.:: πρόσφατα νέα ::.