.:: δελτία τύπου ::.

Μπαλαμώτη-Σπιτά Πόπη

Η Πόπη Μπαλαμώτη-Σπιτά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Είκοσι πέντε χρόνια  εργάστηκε  ως Καθηγήτρια στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση.

Με τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα την ποίηση ασχολείται από τα εφηβικά της χρόνια. Tο λογοτεχνικό της έργο καταξιώθηκε με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς στην ποίηση, το διήγημα και το χρονογράφημα.

Το 2000  ο Πειραϊκός Σύνδεσμος τίμησε το ποίημά της «Νόμος Ζωής» με το Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του.

Πολλά ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε διάφορες ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά.

Γνωρίζοντας την παιδική ψυχή ως εκπαιδευτικός και μητέρα, ασχολήθηκε και με την Παιδική Λογοτεχνία, στην οποία διακρίθηκε το 2005 για την ποιητική συλλογή της «Δαυλός φωτοπερίχυτος» από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το 2007 για την ποιητική της συλλογή «Ανθισμένοι Κρίνοι» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και το 2013 έλαβε το Α’ βραβείο για την ποιητική συλλογή της «Καλημέρα Ήλιε» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά επίσης.

Διετέλεσε Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ) και Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ). 

Είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Ε.Λ.), της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς (ΓΛΣ), του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος (Σ.Ι.Σ.Ε.), του συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος (ΣΕΚΕΛ) «Ο Απελλής», του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό (ΔΙΕΓΠ) και του Ελληνικού Συνδέσμου των Ηνωμένων Εθνών (ΕΣΗΕ).

Ασχολείται συστηματικά και με τις εικαστικές τέχνες, ζωγραφική και αγιογραφία.

Η Π. Μ.-Σ. έχει δύο γιους, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Καθηγητές Α.Ε.Ι. και δύο εγγονάκια που, με την παιδική τους χάρη, της επανατροφοδοτούν τους μητρικούς διαύλους της στοργής και της ελπίδας.

 

   

  

 

Διαβάστηκε 1506 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ντόβας Μιλτιάδης Βουρνάς Στάθης »

.:: πρόσφατα νέα ::.