.:: δελτία τύπου ::.

Μανταδάκη Σμαράγδα

 Η Σμαράγδα Μανταδάκη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη Γλώσσα και Λογοτεχνία και διδάσκει ως επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Παιδαγωγικό Τμήμα και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ως ειδική επιστήμονας.

Εργάστηκε ως αρχισυντάκτις του παιδικού περιοδικού το Παγώνι και συγγραφέας άρθρων του (οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΟΠΕΘ Θεσσαλονίκη 1997). Έχει δημοσιεύσει στον τύπο και σε περιοδικά άρθρα της. Επίσης από το 2008 συνεργάζεται με την κρατική τηλεόραση και για το έτος 2008 έχει τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση ΕΡΤ3 ως επιστημονική σύμβουλος (κάθε Σάββατο 12 το μεσημέρι) με αντικείμενο το παιδί και την παιδεία. Η εκπομπή έχει τίτλο: «Γνωρίζω το Παιδί μου;».

Βιβλία που έχει εκδώσει είναι:

1.Η OΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ.Eκδόσεις Tυπωθήτω Δαρδανός. Aθήνα, 2000. Δημιουργική γραφή για παιδιά

2-H KΟΙΝΩΝΙΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ PΕΑΛΙΣΤΙΚΟ MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ. ΈΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ». Eκδόσεις Mεταίχμιο. Aθήνα, 2003.

3-H MΑΘΗΣΗ ΤΗΣ OΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ –TΡΕΙΣ MΕΛΕΤΕΣ

Eκδόσεις Mεταίχμιο, Aθήνα, 2004. (επιστημονική μελέτη)

4- H ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ, Eκδόσεις Tυπωθήτω-Δαρδανός Aθήνα, 2004.(επιστημονική μελέτη για τη θεραπευτική δύναμη της λογοτεχνίας και τις εφαρμογές της στην εκπαίδευση)

5- TΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΑ KΑΜΩΜΑτα::

Eτυμολογικές προσεγγίσεις λέξεων της ελληνικής γλώσσας από το κρατικό ραδιόφωνο ΕΡΑ 2 και την εκπομπή «Kοντά στο Nου κι η Γνώση» του Πανεπιστημίου Iωαννίνων.

Εκδόσεις Πανεπιστημίου Iωαννίνων. Iωάννινα, 2003.

6-H IΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 8 AΣΤΕΡΙΩΝ. Παραγωγή λογοτεχνικού κειμένου με εκπαιδευτικό οδηγό Εκδόσεις Tυπωθήτω-Δαρδανός. Aθήνα 2002. (παιδικό βιβλίο)

7-MΗΝ KΛΑΙΣ KΟΡΙΤΣΑΚΙ. Παραγωγή λογοτεχνικού κειμένου με εκπαιδευτικό οδηγό (Aσκήσεις για το μαθητή, μεταφορά σε θεατρικό διάλογο, οδηγίες για το δάσκαλο). Eκδόσεις Ψηφίδα, Aρμός. Aθήνα, 2002. (Παιδικό βιβλίο)

8-Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ DANTE ALIGHIERI ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΓΛΩΣΩΝ, ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ «Η ΕΥΓΛΩΤΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ». Εκδόσεις Gutenberg. Aθήνα 2008. (επιστημονική μελέτη για την Ποιητική και τον λογοτεχνικό λόγο).

ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

1- TA ONEIPA TOY ΠPOΦHTH

Eκδόσεις ΔOMOΣ, Aθήνα 1994, σ.117 . Iστορικό Mυθιστόρημα. (για ενήλικες)

2- TO ΠAPAMYΘI THΣ AΣΠPOΠAΠOYTΣITΣAΣ Eκδόσεις KAΣTANIΩTHΣ,Aθήνα 1996, σ.32 . Mοντέρνο Παιδικό Παραμύθι με διακείμενο το γνωστό κλασσικό παραμύθι της Kοκκινοσκουφίτσας.

3- H MYΣTIKH BIBΛIOΘHKH THΣ AΛEΞANΔPEIAΣ

Eκδόσεις APXETYΠO, Aθήνα 1999, σ. 224 . Iστορικό Aντιμυθιστόρημα.Γ έκδοση: Φεβρουάριος 2002. ( για ενήλικες)

4- Tο KAΛEΣMA Eκδόσεις APMOΣ, Aθήνα 2000, σ. 158. Πεζογράφημα. ( για ενήλικες)

O ΠPΩTOΣ ΘANATOΣ TOY ΠYΘAΓOPA

Eκδόσεις APXETYΠOΘεσσαλονίκη,2002, σ. 288 Ιστορικό Mυθιστότημα Β’ έκδοση: Iούνιος 2003. ( για ενήλικες)

TO ΠAΓΩNI

(ΠAIΔIKO ΠEPIOΔIKO TOY YΠOYPΓEIOY ΠOΛITIΣMOY)Διμηνιαίο Παιδικό Περιοδικό - Tέσσερα Tεύχη. Συγγραφέας των ανυπόγραφων άρθρων του περιοδικού που κυκλοφορούσε σε 30.000 αντίτυπα από τον Oργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Eυρώπης, Θεσσαλονίκη 1997. Θέματα του περιοδικού ανά τεύχος ήταν: 1.H γέννηση του σύμπαντος και οι πλανήτες, 2. H Φύση και η Zωή, 3.Tο Παιχνίδι, 4.Tα Tαξίδια, σ. 32 , μεγέθους A3 ανά τεύχος.Tην εικονογράφηση έκαναν ο APKAΣ και ο K. Aρώνης. Διευθυντής έκδοσης ήταν ο κ. Δ. Kαλοκύρης.

Σε Σειρά―― IΣTOPIEΣ AΠO TA APXAIA XPONIA

Eκδόσεις M ETAIXMIO Aθήνα,2003. Τέσσερα (4 )Παραμύθια για παιδιά:

7.TΟ MΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ MΑΥΡΟΠΟΔΑΡΟΥ,

8. O AΡΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ,

9. OΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ MΑΓΙΣΣΟΥΛΑΣ MΗΣΤΡΑΣ,

10.TΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ TΥΧΕΡΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ.

11. ( YΠΟ ΕΚΔΟΣΗ): Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΡΙΔΑΝΟΥ (ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)

Ποιητική Μυθιστορία ( για ενήλικες) 2008. (σελίδες 346.)

ΕΠΩΝΥΜΟ: ΠAΠAΔOΠOYΛOY

ΟΝΟΜΑ: ΣMAPAΓΔA

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΠANAΓIΩTHΣ

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΘEΣΣAΛONIKH

ΕΡΓΑΣΙΑ: ΜΕΛΟΣ Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων /διδακτικής της νεοελληνικής γλώσσας, (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 6, 54642 ΘEΣΣAΛONIKH

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ: Εργασίας: 26510 95730

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

κινητό: 6974575037 /

Διαβάστηκε 1566 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μανούσου-Σταυριανού Μαρί Ράλλη Μαρία »

.:: πρόσφατα νέα ::.