.:: δελτία τύπου ::.

Κωνσταντούρου-Κατρίτση Διονυσία

Γεννήθηκε στο Καστρί Αρκαδίας το 1952.Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές στη γενέτειρά της και κατόπιν σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Διορίστηκε ως καθηγήτρια Φιλόλογος το 1978 σε σχολείο της επαρχίας.

Σήμερα υπηρετεί στην Αθήνα σε Δημόσιο σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι γονείς της, τής εμφύσησαν τα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.Στα φοιτητικά της χρόνια καλλιέργησε συστηματικά την αγάπη της για τη σκέψη, το στοχασμό,την ειρήνη και την Πατρίδα.

Οι κοινωνικές αδικίες και τα συντρίμμια που σκόρπιζαν οι «δυνατοί» συγκλόνιζαν την ψυχή της και συνάμα την πένα της.

Εμφανίστηκε στο χώρο των Γραμμάτων με τη δημοσίευση έργων της στο περιοδικό «Επίκαιρα» το 1973,στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κοντά στους Νέους» και σε ποιητική ανθολογία της εποχής.

Άργησε να δώσει το πρώτο της βιβλίο γιατί με δέος αντιμετώπιζε το χώρο της Λογοτεχνίας. Έτσι το1992 εκδίδει την πρώτη συλλογή « Λίγο πριν....από το μηδέν» με ποιήματα και πεζά, Αθήνα εκδόσεις«Μοριάς».

Ακολουθούν οι ποιητικές συλλογές:

«Ταξίδι» Αθήνα 1994 εκδόσεις«Μοριάς»,

«Σοδειά Ψυχής» Αθήνα 1996 εκδόσεις«Μοριάς»και «Αναζητήσεις» Αθήνα1998 εκδόσεις «Μοριάς».

Συγχρόνως συμμετέχει σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και διακρίνεται με πρώτα και δεύτερα βραβεία.

Οι κριτικοί επαίνεσαν ομόφωνα το έργο της.

Σε πολλές ανθολογίες φιλοξενούνται τα έργα της:

«Πελοποννησιακή Λογοτεχνία Κώστα Σταμάτη», «Ανθολογία συγγραφέων Δυτικής Αττικής», «Ελληνική Λογοτεχνία Χάρη Πάτση», «Έλληνες Ποιητές1995, Κώστα Βαλέτα», «Ποιητική Ανθολογία 2000 Αριστοτέλη Τσάκωνα», «Ανθολογία Ποίησης-Πεζογραφίας ΠΕΛ», «Κείμενα Λόγου 1997-1998 Κώστα Βαλέτα», «Ερωτική Ανθολογία Θ.Τρουπή»,«Φιλολογική Πρωτοχρονιά»,«Ποιητικό Πανόραμα ΠΕΛΤ», «Λογοτέχνες του Καιρού μας-Ανθολογία Ποίησης και Διηγήματος Περιοδικό Πνευματική Ζωή»,«Λογοτεχνικά Κείμενα 1996 Κώστα Βαλέτα»,«Ανθολογία Ποίησης Ελλήνων Λογοτεχνών 2001 Βασιλικής Καλαχάνη», «Ελληνική Ποίηση εκδόσεις Νουμάς».

Η παρουσία της συνεχής σε εφημερίδες, περιοδικά(ΝέαΕστία, Νουμάς, Μοριάς, ΠνευματικήΖωή, Νέα Σκέψη. Αντιπαραθέσεις, ΝέαΑριάδνη, Δευκαλίων, Σύγχρονη Σκέψη, Πολυφωνία), ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Επίσης συμμετέχει με ομιλίες σε λογοτεχνικά συνέδρια

.Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών(ΕΕΛ),της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών(ΠΕΛ),της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος(Παναθηναϊκή) και του «Λυκείου»-Εταιρία Αριστοτελικών Μελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεγάλο μέρος του λογοτεχνικού της έργου παραμένει ανέκδοτο.

Διαβάστηκε 1643 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κομίνης Αντώνης Κοντέα Ρούλα »

.:: πρόσφατα νέα ::.