.:: δελτία τύπου ::.

Κουβελά Βασιλική

Γεννήθηκε στην Πάτρα µε καταγωγή από τη Ναύπακτο. Απόφοιτος - πτυχιούχος της Κινηµατογραφικής Σχολής Λ. Σταυράκου.

Φοίτησε στις δραµατικές σχολές Κ. Κουν και στο Ωδείο Αθηνών, καθώς και στο Πινδάρειο Ωδείο. Πτυχιούχος των Ανθρωπιστικών Σπουδών στον «Ελληνικό Πολιτισµό» της Φιλοσοφικής Σχολής Πατρών ΕΑΠ. Συγγραφέας και ηθοποιός.

Δούλεψε στο θέατρο κυρίως µε αρχαίο δράµα όπως: <Ιφιγενεια εν Αυλίδι», ως Ιφιγενεια, στο αρχαίο θέατρο Δελφών, «Θυσία του Αβραάµ»,ως Ισαάκ, στο Ηρώδειο, «Φονικό στην εκκλησία» - Τ.'Ελιοτ, «Ερωτόκριτος και Αρετούσα» ως Αρετούσα, «Ρωµαίος και Ιουλιέττα», ως Ιουλιέττα κ.ά. Έπαιξε σε παιδικά έργα και έργα συγχρόνου ρεπερτορίου, κυρίως Ελλήνων λογοτεχνών και έργων της Ρωσικής λογοτεχνίας, όπως κλασσικά παραµύθια και σύγχρονα, ή έργα των Παπαδιαµάντη, «Χήρα παπαδιά», Ζακ, Παπαντωνίου «Η κυκλαµιά τ' Αναπλιού», «Το ψυχικό της Γατοµάτως», «ο όρκος του Κωνσταντή», «Το κουτί της Πανδώρας» Π. Παναγιωτούνη, Λούλας Αναγνωστάκη «Διανυκτέρευση», Ν. Καζαντζάκη «Πρωτοµάστορας», Νικο-ντέµι «Κουρελάκι», Α. Τοετωφ «Αίτηση σε γάµο», «Αρκούδα» κ.ά.

Έπαιξε σε κινηµατογραφικές ταινίες για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε άλλες εµπορικές.

Παρουσίασε τηλεοπτικές εκποµπές λόγου για την τέχνη και τον πολιτισµό, όπως: «Ενα βήµα στον πολιτισµό» κ.α. Ασχολήθηκε µ ε το ντοκιµαντέρ, ιστορικο _ λαογραφικό. Είναι µέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών», των «Λογοτεχνών της Εθνικής Βιβλιοθήκης», του Σωµατείου Ελλήνων Ηθοποιών και της « Αµφικτυονίας Ελληνισµού».

Συµµετείχε στην Ανθολογία Ποίησης «Ερωτικός Μάιος», που εκδόθηκε από την «Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος», στα πλαίσια του «Πνευµατικού Μαιου Θεσσαλονίκης», υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισµού και Μακεδονίας _ Θράκης.

Έγραψε παιδικά βιβλία, ταξιδιωτικά, ποίηση, όπου επανειληµµένα έχει βραβευθεί, βιογραφικά (Ζ. Παπαντωνίου) κ.α.

Διδάσκει θέατρο και αγωνίζεται για τη διάσωση του Ελληνικού Πολιτισµού σε σχέση µε τις άλλες κουλτούρες του κόσµου, κυρίως µε το θέατρο και την τέχνη.   

Έργα της:  

  • ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ Εκδόσεις Κάνιγγος 3  1989
  • ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
  • ΑΧ ΤΥΡΑΓΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ, Εκδόσεις Ασκληπιάδες 1990
  • ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΣΑΧΑΡΑ Εκδόσεις PAUL 1985
  • ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ-Ποίηση, Εκδόσεις Μπεκάκος 1999
  • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ –ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ, Εκδόσεις ΠΑΥΛΟΣ 1998
Διαβάστηκε 2781 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κουβάς Γίαννης Ευαγγελάτος Κώστας »

.:: πρόσφατα νέα ::.