.:: δελτία τύπου ::.

Κοσμέτου Βασιλική

Η συγγραφέας Κούλα Κοσμέτου γεννήθηκε στην Εύβοια. Διαμένει μονίμως στην Αθήνα, ασχολείται ιδιαίτερα με την πεζογραφία και την ποίηση. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Μελέτησε κλασικούς, θέατρο και σύγχρονα στοχαστικά ρεύματα. Παρακολούθησε σεμινάρια Φιλοσοφίας Κοινωνιολογίας και Αισθητικής. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Διετέλεσε μέλος επιτροπών κρίσης και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και Διοικητικό Στέλεχος άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων. Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση. Το έργο της αξιολογήθηκε και έτυχε διακρίσεων. Όλη την πνευματική εργασία της την χαρακτηρίζει συνείδηση βαθειάς ελληνικότητας και Οικουμενικότητας. Δίδαξε επί σειρά ετών στο Κ.Ε.Γ.Ε. της Ρόδου. Συνδέεται με άρρηκτους δεσμούς με το νησί της Ρόδου και τους ανθρώπους του.

Για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τη συμβολή της στη γενικότερη πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας, τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις.

Συμπεριλαμβάνεται στη Διαρκή Εγκυκλοπαίδεια Ελλήνων Λογοτεχνών και σε ποιητικές ανθολογίες.

Χορωδός στον Πολιτιστικό Σύλλογο η «Γειτονιά» Αγ. Νικολάου Πευκακίων και στην ΠΕΑΕΑ ομοίως με μαέστρο τον Μάριο Τζινιόλη.

Συνεργάστηκε με την Μαρουλίνα της Μυκόνου (Σοφία Θανοπούλου): Σπάνια είδη Λαϊκής Τέχνης και μπιζού πολυτελείας.

Ζωγραφική στο Ελεύθερο Εργαστήριο του Γιάννη Γεωργιόπουλου, γαμπρού του Γιάννη Μόραλη.

Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Πολωνικά, Λατινικά.

 

Διαβάστηκε 1412 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πούλος Αλέκος Λάσκαρης Π. Ζαράρης »

.:: πρόσφατα νέα ::.