.:: δελτία τύπου ::.

Κομίνης Αντώνης

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, όπου μεγάλωσε και πήρε τα εγκύκλια μαθήματα και στη συνέχεια σπούδασε ηλεκτρονικός. Μέχρι σήμερα ζει στην πρωτεύουσα κι εργάζεται σαν τεχνικός στις τηλεπικοινωνίες.

Το 2003 έκανε την εμφάνισή του στη λογοτεχνία, εκδίδοντας την πρώτη ποιητική του συλλογή με τίτλο: «Λόγια ανείπωτα», το μεγαλύτερο μέρος τη οποίας έχει μελοποιηθεί απ’ τον συνθέτη Σωτήρη Νικολαράκο. Το 2005 εξέδωσε τη δεύτερη «Ματιές και ψίθυροι», «Σφαλιστό παράθυρο» το 2008 και το ελεγειακό «Μελιχρόν» το 2009, όλες από τις εκδόσεις Πιτσιλός, ενώ το 2010 τύπωσε την «Ιντιφάντα-το άστρο του Δαυίδ», όπως επίσης τα «Πορτραίτα» το 2012 σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ocelotos.

Παράλληλα ξεκίνησε να δημοσιεύει κυρίως χρονογραφήματα αλλά και άρθρα, σε έντυπα της πρωτεύουσας και της περιφέρειας, ενώ κατά καιρούς αρκετές ποιητικές του συνθέσεις φιλοξενήθηκαν σε παρόμοια φύλλα καθώς και ανθολογίες.

Η ποίηση αλλά και η αρθρογραφία του έχουν βραβευθεί από πολλούς Πνευματικούς φορείς σε Πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ενδεικτικά, το «Ματιές και ψίθυροι» τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης «Σικελιανά 2005», το ατύπωτο τότε «Σφαλιστό παράθυρο» επαινέθηκε από τον ΚΓ’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Παρνασσού 2006 και η «Ιντιφάντα» του, με θέμα τον παλαιστινιακό αγώνα, απέσπασε το Α΄ βραβείο «Μάρκος Αυγέρης 2011» από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, τακτικό μέλος της οποίας πορεύεται από το 2009.

Τη διετία 2012-2014 διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών της ΕΕΛ. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Πεζογραφήματά του και διάφορα μεταφράσματα σε Ιταλούς δημιουργούς παραμένουν ακόμη ατύπωτα.

Διαβάστηκε 1804 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κόλλια Έλλη Κωνσταντούρου-Κατρίτση Διονυσία »

.:: πρόσφατα νέα ::.