.:: δελτία τύπου ::.

Ιωσηφέλλης Ιωάννης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, γεννηθείς στην Αθήνα το έτος 1956.

Ένας από τους προγόνους του ήταν τόσο ακέραιος χαρακτήρας, θυµόσοφος και δίκαιος, ώστε οι συντοπίτες του στη Μυτιλήνη τον αποκαλούσαν Καϊµακάµη (δικαστή).

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ο προς µητρός πάπος του Γιάννης Καραστεφανής, πέρασε στην ιστορία καθώς έτρεξε µια απόσταση πενήντα χιλιοµέτρων για ν’ αναγγείλει τον ερχοµό των Τούρκων στον Κουντουριώτη που βρισκόταν µε τον στόλο του στην Μυτιλήνη και να σώσει το χωριό του, αλλά πιάστηκε και τυφλώθηκε.

Με την πληροφορία αυτή ο Κουντουριώτης κύκλωσε τον Τουρκικό Στόλο στην Ερεσσό και τον διέλυσε.

Τελείωσε το Δηµοτικό Σχολείο Νέων Λιοσίων και το Γυµνάσιο Αρρένων Περιστερίου. Θα εισαχθεί στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών, θα αποφοιτήσει το 1979 ως αριστούχος και θα πρωτεύσει στις εξετάσεις των δικηγόρων. Υποτροφία Ι.Κ.Υ.

Δικηγόρος από το 1981 µε ειδίκευση τα τροχαία ατυχήµατα, το Δίκαιο Ακινήτων, το Ποινικό Δίκαιο και αποζηµιώσεις λόγω ιατρικών λαθών.

Η ρητορική του δεινότητα και η απαράµιλλη νοµική του κατάρτιση µε τις εύστοχες πρακτικές παρεµβάσεις του στις αγορεύσεις θα τον αναγάγουν σε πρωτοποριακό νοµικό που θα συµβάλλει µε το δικό του τρόπο σε τοµές στη Νοµολογία.

Αξιοπρόσεχτες οι αποφάσεις δικαστηρίων που δηµοσιεύτηκαν και στην Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου µε µια σειρά αποζηµιώσεων σε τροχαία ατυχήµατα θανατηφόρα αλλά και ατυχήµατα που είχαν ως αποτέλεσµα την αναπηρία λόγω σοβαροτάτων σωµατικών βλαβών.

Το 1982 παντρεύτηκε την Δικηγόρο Ιωάννα Χατζηκυριάκου, διαπρεπή νοµικό και επιστήµονα, η οποία διακρίθηκε στην διαµόρφωση της νοµολογίας τα τελευταία χρόνια στο Συγκοινωνιακό Δίκαιο και στις υποθέσεις ασφαλιστικών αποζηµιώσεων.

Ασχολείται µε την λογοτεχνία από το 1979.

Η πρώτη του ποιητική συλλογή ήταν οι «Λευκές τουφεκιές». Δηµοσιεύσεις του έχουν προβληθεί µεταξύ άλλων από τα Αιολικά Γράµµατα και την µηνιαία εφηµερίδα του ΔΣΠ «Δικηγορική Επικαιρότητα».

Το 2000 θα αποσπάσει άριστες κριτικές για το ποιητικό του έργο «Ρεµέντζο του ουρανού», όπου εξαντλήθηκε η α’ και η β’ έκδοση. Έχει γράψει επίσης διηγήµατα και δοκίµια.

Μετέφρασε τον Πωλ Ελυάρ και τον Πιέρ Ζαν Ζουβ.

Υπό έκδοση η τρίτη ποιητική του συλλογή : «Ουράνιο Τόξο».Αναγνωρισµένος νοµικός στον επαγγελµατικό στίβο.

Άξια µνηµονεύσεως και η προσφορά του στο ΠΙΚΠΑ, Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο.Στέλεχος του ΑΝΟΓ Γλυφάδας, Πρόεδρος του Αθλητικού Σωµατείου Λεύκαρος.

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα : www.iosifellis.gr

Διαβάστηκε 2232 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ηλιανός Oρέστης Τατάκη-Ιωσηφίδου Ζωή »

.:: πρόσφατα νέα ::.