.:: δελτία τύπου ::.

Εργαζάκη Κ. Βασιλική

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με την ποίηση ασχολείται από νεαρή ηλικία. Ποιήματά της άρχισαν να δημοσιεύονται το 2005. Η ποίησή της έχει μεταφραστεί και έχει φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, ποιητικά ημερολόγια καθώς και σε παγκόσμιες ποιητικές ανθολογίες.
Συμμετέχοντας σε Διεθνή συνέδρια, σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Οι ποιητικές της συλλογές έχουν βραβευτεί και έχουν λάβει αξιόλογες κριτικές από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Μεγάλο μέρος του έργου της παραμένει ανέκδοτο. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Σήμερα ζει στην Αθήνα και διδάσκει σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ενθαρρύνει τους μαθητές να γράφουν ποίηση και να συμμετέχουν σε μαθητικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στους οποίους έχουν βραβευτεί. Έχει επιμεληθεί πέντε ποιητικές συλλογές με τίτλο «Εφηβικές σκέψεις και συναισθήματα», εκδόσεις «Γαβριηλίδη», με ποιήματα μαθητών του σχολείου της.
Είναι μέλος του «Λογοτεχνικού Εργαστηρίου» των εκδόσεων «Μέγας Σείριος» και Επίτιμο μέλος της «International Association of Poets, Writers and Artists “Pegasi”». Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Έργα της:

«μικροί ναοί στο κύμα» (ποίηση), Εκδόσεις «Μέγας Σείριος» 2011
«Υποψία Πύρινη» (ποίηση), Εκδόσεις «Μέγας Σείριος» 2016
«για να τραγουδήσουν τα λουλούδια» (ποίηση), «Εκδόσεις Μέγας Σείριος» 2019

Αγγλικές εκδόσεις:
«small temples on a wave», Εκδόσεις «Μέγας Σείριος» 2014
Πρόκειται για τη μετάφραση του βιβλίου 'μικροί ναοί στο κύμα' στην Αγγλική γλώσσα.
 «Fiery Notion», Εκδόσεις «Μέγας Σείριος» 2017Πρόκειται για τη μετάφραση του βιβλίου 'Υποψία Πύρινη' στην Αγγλική γλώσσα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 702 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τσούτσιας Γιάννης Σαμπάνης Μιχ. Σωτήρης »

.:: πρόσφατα νέα ::.