.:: δελτία τύπου ::.

Γονιδέλλης Απόστολος

Ο Απόστολος Γονιδέλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λέσβο.

Το έργο του έχει αναγνωρισθεί τόσο από το αναγνωστικό κοινό όσο και από πανεπιστημιακούς δασκάλους ως αξιόλογη εργασία η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ως προς την παρουσίαση της Προϊστορικής μας Παραδόσεως και είναι ένας απ’ τους ελάχιστους ερευνητές του έργου του Ησιόδου.

Μέχρι σήμερα, με τόν γενικό τίτλο «Η ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», έχει εκδώσει 10 βιβλία, με έναν πρωτότυπο τρόπο, με πίνακες και σχεδιαγράμματα και με την συλλογή όλων των πληροφοριών από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία για τα θέματα που γράφει.

Επίσης, από τον Κύκλο «ΗΣΙΟΔΟΣ» έχει εκδώσει όλα τα γνωστά έργα του ποιητή, σε μία πρωτότυπη έκδοση που καλύπτει πλήρως τη ζωή και το έργο του: ΗΣΙΟΔΟΣ – ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΗΣΙΟΔΟΣ – ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ,ΗΣΙΟΔΟΣ – ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Το έργο του κου Γονιδέλλη έχει παρουσιασθεί από πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπς ΕΡΤ, ΝΕΤ, ANTENNA, BLUE SKY, EXTRA, THΛΕ-ΑΣΤΥ, HELLENIC RADIO του Σικάγου, ΤV MYΤΙΛΗΝΗΣ κ.ά., αλλά και εφημερίδες και περιοδικά, όπως ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΔΙΑΒΑΖΩ, ΝΕΜΕΣΙΣ, ΑΒΑΤΟΝ, ΚΥΚΛΟΣ (Αυστραλίας) και πολλά άλλα.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε πολιτιστικούς συλλόγους της Αθήνας καί άλλων, επαρχιακών πόλεων, προωθώντας θέματα που αφορούν τον ελληνισμό.

Επίσης, για δύο χρόνια σε μία σειρά σεμιναρίων, δίδαξε με επιτυχία στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ το Ελληνικό Κοσμογονικό και Θεογονικό σύστημα.

Παράλληλα αρθρογραφεί σε εφημερίδες, τόσο στην Αττική όσο και στην πατρίδα του, την Λέσβο, αλλά και σε περιοδικά όπως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, το ΙΧΩΡ κ.ά. ακόμη είναι ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς συλλόγους και οργανισμούς.

Διετέλεσε επί 5ετία Πρόεδρος του Συλλόγου Βοηθείας Παιδιών Αιθιοπίας ο οποίος συντηρεί οικονομικά, ορφανά παιδιά και έχει ταξιδέψει πολλές φορές στην Αιθιοπία ιδρύοντας 6 ορφανοτροφεία.

Είναι μέλος: του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος,του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Μάκρης, και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του ιδίου Δήμου και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ακόμη συμμετέχει στον Οργανισμό για την Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας, στην Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά και στην Διεθνή Ένωση για την Διάδοση Αρχαίων Ελληνικών Ονομάτων.

Έργα του:

• ΘΕΟΓΟΝΙΑ – ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 1995

• ΤΙΤΑΝΕΣ – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ 1996

• ΟΥΡΑΝΙΔΕΣ – ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ 1996

• ΑΦΡΟΔΙΤΗ – Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΟΡΗ 1997

• ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ – ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΓΑΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΥ 1998

• ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ 1999

• ΤΕΚΝΑ ΦΟΡΚΥΟΣ-ΚΗΤΟΥΣ 2000

• ΤΕΚΝΑ ΩΚΕΑΝΟΥ-ΤΗΘΥΟΣ – ΠΟΤΑΜΙΟΙ ΘΕΟΙ 2000

• ΤΕΚΝΑ ΩΚΕΑΝΟΥ-ΤΗΘΥΟΣ – ΩΚΕΑΝΙΔΕΣ 2000

• ΤΕΚΝΑ ΥΠΕΡΙΩΝΟΣ-ΘΕΙΑΣ – ΗΛΙΟΣ - ΣΕΛΗΝΗ – ΗΩΣ 2001

• ΗΣΙΟΔΟΣ – ΘΕΟΓΟΝΙΑ 2003 ΗΣΙΟΔΟΣ – ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ 2005 ΗΣΙΟΔΟΣ – ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ 2007

Διαβάστηκε 3504 φορές

.:: πρόσφατα νέα ::.