.:: δελτία τύπου ::.

Γιαννέλου Αγγελική

Η Αγγελική Γιαννέλου γεννήθηκε το έτος 1957 στα Πουγκάκια Φθιώτιδας, όπου και μεγάλωσε.

Μπήκε με υποτροφία στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από τα γυμνασιακά της χρόνια γράφει ποίηση και διήγημα.

Το ανέκδοτο διήγημά της ‘Τα τζιτζίκια’ τιμήθηκε με Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Ιωάννινα) το Δεκέμβριο του 1998.

Το πρώτο της έργο ‘Σκεύη Κεραμέως’ βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το Δεκέμβριο του 1998, με το Βραβείο ‘Γεωργίου Αθάνα’.

Το δεύτερο έργο της ‘Η λιτανεία των ψηγμάτων της χαράς’ τιμήθηκε με Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης ‘Μάρκος Αυγέρης’ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών τον Ιανουάριο του 2003.

Το τρίτο έργο της ‘ Πένης οδίτης’ τιμήθηκε με Έπαινο στον 22Ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων τον Μάρτιο 2005.Ποιήματά της υπάρχουν στην Ανθολογία Ποίησης και Πεζογραφίας τού ¨Φθιωτικού Λόγου¨.

Ο όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων τής απένειμε Βραβείο «για την προσφορά της στη Λογοτεχνία» τον Φεβρουάριο του 2005.

Τον Ιανουάριο του 2006 τής απονεμήθηκε το Μετάλλιο τής Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.

Ως εκπαιδευτικός της Μ.Ε με εικοσιπενταετή πείρα έχει διδάξει σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας καθώς και στα Μειονοτικά σχολεία : Λύκειο Γλαύκης και Γυμνάσιο Ολβίου – Νομού Ξάνθης.

Έχει συμμετάσχει σε Συμπόσια και Διημερίδες Ποίησης και εχει παρουσιάσει το έργο Ελλήνων ποιητών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Είναι καθηγήτρια του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου, έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.

Έργα της:

• ΣΚΕΥΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ (Δωδώνη 1997)

• Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΨΗΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ (Αστήρ 2000)

• ΠΕΝΗΣ ΟΔΙΤΗΣ (Εριφύλη 2003)

Διαβάστηκε 1916 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιαννακάκη Αναστασία Τσώλης Κ. Γιάννης »

.:: πρόσφατα νέα ::.