.:: δελτία τύπου ::.

Ατσαβές Γεώργιος

Γεώργιος Ατσαβές του Επαμεινώνδα γεννήθηκε στην Άρνα Λακωνίας το 1950.Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Άρνας και το 6τάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Σπάρτης. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Ιστορικό –Αρχαιολογικό).

Είναι παντρεμένος με την Καπαδουκάκη Ελένη, συντ/χο Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και έχει δύο (2) γιούς, δικηγόρους στην Αθήνα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια διορίσθηκε στη Δ/θμια  Εκπ/ση  Ν. Λακωνίας όπου ευδοκίμως υπηρέτησε, συνταξιοδοτηθείς πρόσφατα.

Αναμείχθηκε από πολύ νωρίς στα κοινά και δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό, πολιτιστικό, κοινωνικό, αλλά και πολιτικό γίγνεσθαι. Και σήμερα κατέχει καίριες θέσεις ως συνδικαλιστής και πολιτικό στέλεχος και αποτελεί ενεργό μέλος πολλών πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων. Άρθρα του δημοσιεύονται  επανειλημμένα στον τοπικό, και όχι μόνον, τύπο.

Έχει πάρει μέρος με ποιήματα του σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με έντεκα (11) Α’ βραβεία ποίησης, καθώς και με πληθώρα άλλων διακρίσεων. Ποιήματα του δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά, αλλά παρελήφθησαν και σε έγκυρες ποιητικές ανθολογίες. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Δ.Ε.Ε.Λ (Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ), και της Αμφικτυονίας Ελληνισμού (Θεσ/νίκη).

Έχει εκδώσει τέσσερις (4) ποιητικές συλλογές του ή ανθολογημένα ποιήματα του συμπεριελήφθησαν στους καταλόγους εγκρίτων ελληνικών και ξένων βιβλιοθηκών.

Ποιητικές Συλλογές

  1. «Ψήγματα – Δήγματα» Σπάρτη 2001
  2. «Ο δρόμος με τις άκαρπες καρυδιές», Πολιτιστικός  Σύλλογος Άρνας  Λακωνίας «Πλάτανος», Άρνα 2004
  3.  «Κραυγές και Ψίθυροι» Σπάρτη 2008 (ΙΔΙΌΜΟΡΦΗ)
  4. «Σκιές στην ομίχλη» Εκδόσεις Βεργίνα, 2011
  5. «Ποντισμένα οράματα» (Αδούλωτη Μάνη 2014)    
  6.   

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ατσαβές Γεώργιος

Σειρήνων 23

Σπάρτη 23100

Τηλ. 6944290124

E-mail: giwrgosatsaves  at gmail . com

 

     

Διαβάστηκε 1614 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πόγκας Δήμος Νικολακόπουλος Σωτήρης »

.:: πρόσφατα νέα ::.