.:: δελτία τύπου ::.

Αρκάδη Στέλλα

Γεννήθηκα στις Βρύσες Αποκορώνου στα Χανιά της Κρήτης το 1939. Ήρθα στην Αθήνα να σπουδάσω Νομικά. Λοξοδρόμισα για το θέατρο και τη Γραφή.

Το πρώτο μου διήγημα το’ γραψα δεκαοχτώ χρονών και δημοσιεύτηκε σ’ ένα μηνιαίο φύλλο που το έβγαζε μια ομάδα διαμαρτυρομένων πολιτικώς. Ποιήματα (;) έγραφα από τότε που έμαθα γραφή. Στιχάκια πλουμιστά, σαν τις μαντινάδες που λέγανε οι λυράρηδες της Κρήτης και συναισθηματικά για την πατρίδα κι ενίοτε λιτά όπως τα δημοτικά και τα ριζίτικα που άκουγα από τους δικούς μου. Εύκολη τέχνη μου φαινόταν, μου λέγανε και μπράβο.

Τα δημοσίευαν στα σχολικά περιοδικά κι ήμουν χαρούμενη για την πρόοδο μου στο σχολείο. Αργότερα, στη Δραματική σχολή ξέχασα εντελώς τα ποιήματα και την τέχνη του γράφειν. Κάποτε ξέφευγε κάποιος στίχος σχεδόν πικρός κι εσωτερικός αυτή τη φορά, και μερικά διηγήματα όπου τα δημοσίευα στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά.

Το 1990 κυκλοφόρησε η πρώτη μου ποιητική συλλογή. «Χωρίς εισαγωγικά», μια συλλογή με διηγήματα «Δέκα Νύχτες και δυόμιση παραμύθια», «Ευλογημένη Βροχή» ποιήματα, το θεατρικό «Τοπία και σώματα», το οποίο παίχτηκε στο θέατρο «Θεατράκι» για μια σεζόν. Επίσης στο θέατρο ανέβηκε η θεατρική μου διασκευή «Θάλαμος Νο 6» του Α. Τσέχωφ βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα.

Επίσης στο «Θεατράκι» ανέβηκαν οι «Δανειστές» του Α. Στρίντμπεργκ σε μετάφρασή μου. Ακολούθησε το βιβλίο «Άνθη του κάκτου» αφιέρωμα στον ποιητή Αλέξανδρο Κωστάκη Μαργέλλο, η ποιητική συλλογή «Η Νίκη της Σαμοθράκης» και οι «Των αγαπημένων», «Των παιδιών» και υπό έκδοση είναι η συλλογή “Nolergo”.

Επίσης ένα βιβλίο με παραμύθια και ιστορίες για νέους με τον τίτλο «Παραμύθια της Γης» από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Τα υπόλοιπα βιβλία είναι των εκδόσεων «Εργαστήριο τέχνης και λόγου» και «Εριφύλη».

Διαβάστηκε 2018 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αργυρίου Νικόλαος Αρώνης Παναγιώτης »

.:: πρόσφατα νέα ::.