.:: δελτία τύπου ::.

Αθανασιάδου-Κρομμύδα Υβόννη

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου έλαβε τις εγκύκλιες σπουδές. Εργάστηκε σε διάφορους τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας για μακριά σειρά ετών, τόσο στον εμπορικό όσο και στον επιχειρησιακό τομέα με τελευταία δραστηριότητα σαν στέλεχος γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας.

 Γνωρίζει τη γαλλική, αγγλική και ιταλική γλώσσα και έχει επιδοθεί στη μεταφραστική εργασία κειμένων τεχνικού και γενικού χαρακτήρα.

Απο τα νεανικά της χρόνια ασχολήθηκε με την ποίηση και έτυχε συνεργασίας με το λογοτεχνικό περιοδικό Αιολικά Γράμματα.

Το 1975 δημοσίευσε την πρώτη ποιητική συλλογή της ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ και το 1977 το ποιητικό συμπλήρωμα των νέων της τάσεων την ποιητική συλλογή ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ.

Το 2001 επανεμφανίζεται με την ποιητική συλλογή της ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΨΥΧΗΣ .Η τελευταία αυτή ποιητική έκφραση της Υβόννης Αθανασιάδου Κρομμύδα παρουσιάζεται με σημαντική απόσταση χρόνου από τις δύο προηγούμενες. Αποτελεί καταστάλαγμα ψυχικών διεργασιών και πνευματικών ερεθισμάτων ωριμότητας και ενατένισης των ανθρώπινων προβληματισμών με το μάτι του παρατηρητή. Πέρα από την αντικειμενική θεώρηση συνυπάρχει το προσωπικό συναίσθημα και η υποκειμενική απεικόνιση μιας πραγματικότητας που σηματοδοτεί την εποχή μας.

Το 2005 κυκλοφόρησε την ποιητική συλλογή ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ που έτυχε ευμενούς υποδοχής από τον πνευματικό κόσμο.

Ήδη βρίσκεται σε φάση οριστικής μορφής μια νέα συλλογή που θα συμπληρώσει την ποιητική της έκφραση.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Έργα της :


• ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ 1975

• ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ 1977

• ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΨΥΧΗΣ 2001

• ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ 2005

Διαβάστηκε 1816 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αθανασίου Έφη Μπαλαφούτης Κώστας »

.:: πρόσφατα νέα ::.