.:: δελτία τύπου ::.

Τατάκη-Ιωσηφίδου Ζωή

H Ζωή Τατάκη Ιωσηφίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Έζησε ένα μέρος απ’ τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια σε ένα από τα Πριγκηπονήσια, την πανέμορφη Αντιγόνη. Φοίτησε στο Κεντρικό Παρθεναγωγείο της Πόλης και μετά από ειδικές σπου- δές στις δημόσιες σχέσεις εργάσθηκε αρκετά χρόνια σε αντίστοιχο τμήμα μεγάλης τράπεζας της Κωνσταντινούπολης (AKBANK).

Το 1967 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Εμφανίστηκε στα γράμματα το έτος 2000 με την ποιητική συλλογή «Όταν οι γλάροι πετούν χαμηλά» Εκδ.Λύχνος. Παράλληλα ασχολήθηκε με τον πεζό λόγο.

Γράφει σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Διευθύνει το περιοδικό της Μεγάλης του Γένους σχολής «Η Δεξαμενή» και είναι μόνιμος συνεργάτης του λογοτεχνικού ένθετου της εφημερίδας «Ο Πολίτης».

Επίσης είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Βραβεύτηκε από το Λουρίδειο ίδρυμα.

Ποιήματα και διηγήματα της έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες. Βραβεύτηκε στο 1ο συνέδριο της Θάσου Εκαταίος και Ζώσιμος για το περιοδικό Δεξαμενή. Οργανώνει και παίρνει μέρος σε παρουσιάσεις Λογοτεχνικού περιεχομένου.

Άλλα έργα της είναι «Βίου Απόσταγμα» ποίηση, «Σε μια Διαδρομή» διηγήματα (Εκδ. Λύχνος 2004), η ποιητική συλλογή με τίτλο «Άμπωτη και Πλημμυρίδα» και τα διηγήματά της με τίτλο «Με την Πυξίδα του Χρόνου και της Καρδιάς» (Εκδ. Τσουκάτου 2008).

Το τελευταίο βραβεύτηκε από την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, η οποία και οργάνωσε δύο εκδηλώσεις με τίτλο «Με ένα βιβλίο συζητώ».

Το τελευταίο της βιβλίο είναι η ποιητική συλλογή «Κατηγορούμενος Χρόνος» (Εκδ. Λύχνος 2010), το οποίο παρουσιάσθηκε το 2010 στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και τον Μάρτιο του 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Κων/πολιτών.

Υπό έκδοση υπάρχουν ποιήματα, διηγή- ματα και μυθιστόρημα της

Διαβάστηκε 1386 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ιωσηφέλλης Ιωάννης Κόκλα Iωάννα »

.:: πρόσφατα νέα ::.