.:: δελτία τύπου ::.

Συνοδινός Μ.

Ο. Μ. Συνοδινός γεννήθηκε στη Αμοργό των Κυκλάδων. Καραβοκύρης ο πατέρας του Μαία η μητέρα του . Οι γονείς έφυγαν νωρίς και η ζωή μπροστά του ήταν δύσκολη. Με έρωτα στη θάλασσα αφού κοντά της μεγάλωσε, ακολούθησε τους θαλασσινούς δρόμους. Τελείωσε τις ανάλογες σπουδές για την ειδικότητα του Μηχανικού. Μετά τον στρατό ταξίδευσε με ποντοπόρα πλοία . Παράλληλα μελετώντας και δίνοντας εξετάσεις στο Υ.Ε.Ν. έφθασε στο Βαθμό του Α' Μηχανικού. Τα ταξίδια και τους τόπους που πέρασε τα περιήλθε μελετώντας τους ανθρώπους, τα ήθη, τα έθιμα, τις θρησκείες τους και πλούτισε τις γνώσεις του γύρω από τον κόσμο που ζούμε. Ταξίδευσε 18 έτη και παρακολούθησε πλοία ως Αρχιμηχανικός 24 έτη.
Ενδιάθετη μέσα του υπήρξε από παιδί η φιλοσοφική -- λογοτεχνική τάση και κάποτε εκδηλώθηκε με επικολυρική ποίηση, διηγήματα, δοκίμια, μυθιστορήματα, με έρευνα κι ιστορικές μελέτες. Συνεχίζει αρθρογραφώντας σε εφημερίδες και περιοδικά. Τα βιβλία του προτάθηκαν από το Υ.Ε.Ν. για τις βιβλιοθήκες των πλοίων. Έτυχε διαφόρων τιμητικών διακρίσεων και βραβεύσεων όπως από τον Αγγλικό νηογνώμονα, τη Λέσχη αντιπλοιάρχων, την Πανελλήνια Ένωση Απομάχων Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, την φιλολογική Στέγης Πειραιώς, της Ενώσεως Αιγιαλιτών Αμοργού. Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών, ακολουθώντας επί έτη 10 την Αριστοτελική διδασκαλία. Επί 8ετίαν παρακολούθησε στο Λαϊκό πανεπιστήμιο παραδόσεις φιλοσοφίας, ψυχολογίας, τον κόσμο του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία καθώς και Αρχαία Ελληνική λογοτεχνία. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών από το 1995, της Ακαδημίας ‘’TRINACRIA’’ Μεσήνης της Σικελίας , Μέλος της (ΕΛΛΣΠΗ), ¨Ένωσης ποιητών συγγραφέων των 5 ηπείρων………………..
Έχει πραγματοποιήσει 16 εκδόσεις γύρω από την Ειρήνη, τον πόλεμο, φιλοσοφία, Πατρίδα, Παιδεία, αξίες και απαξίες, ποιητικά, διηγήματα, ανθολογίες και μυθιστορήματα. Σχεδόν όλα του τα έργα έχουν κεντρικό άξονα την αυτογνωσιακό στοχασμό. Έχει επίσης ικανό αριθμό ανέκδοτων βιβλίων. Ζει στον Άλιμο με την οικογένειά του.
Τα έργα του είναι τα εξής:
1986 « Λυράρης Βασιλιάς» ( Επικολυρική ποίηση)
1987 «Άνοιξη η μεγάλη ελπίδα» (Επικολυρική ποίηση )
1989 « Ημέρα και Νύχτα» (Μυθιστόρημα αντιπολεμικό)
1993 « Η Ρεματιά» ( Επικολυρική Ποίηση)
1994 « Μούσα του καιρού μας» (ποιητική ανθολογία)
1995 « Ύμνος στη λευτεριά» (ποίηση )
1996 « Στο σκαλοπάτι του Αγνώστου» (διηγήματα)
1998 «Ολύμπιοι Θεοί Μούσες άνθρωποι» ( Επικολυρική Ποίηση)
2000 «Στο κύκλο της αλήθειας» (διηγήματα με φιλοσοφική απόκλιση)
2003 « Μούσα του καιρού μας 2» ( Ανθολογία)
2006 «Φιλοσοφία στη σκιά του πολέμου» (αυτογνωσιακή προσέγγιση, με φόντο την Βαγδάτη.)
2009 « Ποίηση από το απέραντο πέλαγος» (Ναυτική ανθολογία)
2009 « Τρομαγμένη πόλη» (Μυθιστόρημα, που εστιάζεται στο Σαράγιεβο την περίοδο του πολέμου)
2011 « Αλαργινός Περίπλους» (Ναυτικά διηγήματα και άλλα )
2011 «Η μοίρα της μεγάλης προόδου» ( Προορατική Επικολυρική ποίηση)
2011 «Σκόρπια της ζωής φερμένα» (Ανθολογία )
Υπό έκδοση «ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ» εστιαζόμενο στην Κύπρο

Διαβάστηκε 1100 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σκανάτοβιτς Τάκης Μποζίκης Ιωάννης »

.:: πρόσφατα νέα ::.