.:: δελτία τύπου ::.

Σταθέα Μαρία

Βιογραφικό

Η Μαρία Σταθέα του Παρασκευά και της Αθηνάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας με πατρογονική καταγωγή από την Μεσσηνιακή Μάνη. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργασθεί σε σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως καθηγήτρια Φιλολογίας και για τρία ακαδημαϊκά έτη υπηρέτησε με απόσπαση στην Ακαδημαϊκή Βιβλιοθήκη του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου δίδαξε και την Ελληνική Γλώσσα σε ομογενείς του εξωτερικού.

 Γνωρίζει Αγγλικά, έχει Επιμόρφωση και Πιστοποίηση Α΄ και Β΄ επιπέδου στους Η/Υ και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και συνέδρια Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, Τέχνης και Πολιτισμού, Λαογραφίας και Λογοτεχνίας και σε σεμινάρια σχετικά με οργάνωση βιβλιοθηκών. Έχει κάνει εισηγήσεις για περιβαλλοντικά, λαογραφικά και πολιτιστικά θέματα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία) καθώς και στη Σουηδία με ατομική υποτροφία του Ι.Κ.Υ..

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά (Ελευθερία, Θάρρος, Σημαία, Μεσσηνιακός Λόγος, Έκφραση, Ιθώμη, Περιοδικό του Οικουμενικού Ελληνισμού, Ήριννα, Μεσσηνιακό Ημερολόγιο, Αθηναϊκό Ημερολόγιο, Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους, Νέα Αριάδνη), ενώ έργα της έχουν συμπεριληφθεί στην έκδοση των 6 τόμων των «Μεσσηνιακών Δημιουργιών» της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, στις 2 Ανθολογίες της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, στην Ανθολογία σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών με αφιέρωμα στη Μεσσηνία, στον τόμο για τους νεοέλληνες ποιητές του Τμήματος Λόγου και Τέχνης της Ουνέσκο (2015) και έχει εργοβιογραφηθεί στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Χάρη Πάτση.

Είναι μέλος τής Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.), μέλος και Ειδική Γραμματέας για 4 χρόνια (2013-2016) στο Δ.Σ. της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων (Ε.Μ.Σ.), μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης και του Συλλόγου Μανιατών, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, της Ένωσης Φίλων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκλεγμένο μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (από το 2016) και υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.      

Είναι έγγαμος και μητέρα ενός παιδιού.

 

     

   

 

  


 

 

 

Διαβάστηκε 983 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καρακώστας Ιωάννης Κοντοβουνήσιος Xρίστος »

.:: πρόσφατα νέα ::.